Ompeluinspis

Pitkin kevättä mielessäni on pyörinyt projektipussukoiden ompeleminen. Blogeissa ja podcasteissa on näkynyt toinen toistaan somempia pussukoita, jotka ovat hyödyllisiä keskeneräisten neuleiden säilyttämiseen. Ja voihan niitä käyttää moniin muihinkin tarkoituksiin. Olen viimeksi ommellut noin 15 vuotta sitten ja yritin taistella ompeluinspistä vastaan monilla järkisyillä. Ensinnäkään minulla ei ole kunnon ompelukonetta, kun entinen meni rikki ja tilalle ostettu satasen Singer ei kaunista jälkeä tee. Toiseksi minulla ei ole keittiönpöytää kummempaa työpistettä ompeluksille, ja koska se on pölyistä ja sotkuista hommaa, joutuisin jatkuvasti siivoilemaan. Neulomiseen verrattuna muutenkin ompelu on työläämpää, kun neulomus on niin helppo ottaa hetkeksikin käsiinsä ja pistää taas sivuun. Ompeluun pitää varata enemmän aikaa jos näkee kerran vaivan ottaa ompelukone ja tarvikkeet esille.

Nyt lomalla päätin kuitenkin, että miksen tekis mitä mieleni tekee! Olin varma, että parin yrityksen jälkeen luovutan ja hermostun sotkuun ja huonoon tikkiin. No ei ihan niin käynyt. Sotku toki tympäsee mutta kone on kuitenkin tehnyt syrttyjen lisäksi kohtuullista ompelujälkeäkin. Ja pussukkaa on syntynyt!

Ensin tietenkin hyökkäys Eurokankaaseen tarvikkeiden ostoon, saksia myöten!

IMG_0111

Ja tässä muutamia valmiita tuotoksia:

IMG_0120

Tarkempia kuvia:

IMG_0122

IMG_0123

IMG_0124

IMG_0125

IMG_0128

IMG_0126

Ohjeita ja kaavoja löytyy netistä hakusanalla projektipussukka.

Loppuun paljastan ompeluun liittyvän synkän menneisyyteni. Olen opiskellut ompelijaksi nuorena tyttösenä ja aikoinaan ompelin lähes kaikki vaatteet lapsille, itselleni ja sukulaisillekin. Ompelin jopa hääpukuja! Jossakin vaiheessa kyllästyin ja kun tietokone tuotiin taloon, löysin uuden intohimoni ja sain siitä ammatinkin 🙂

Oli hauska huomata, että vanhat taidot eivät olleet täysin ruostuneet!

 

Advertisement

3 kommenttia artikkeliin ”Ompeluinspis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s