Maja-villatakki

Malli: Maja cardigan by Hélène Magnússon
Lanka: Ístex Léttlopi

Saatuani edellisen villapaidan valmiiksi, silmiini osui tämä kaunis Maja-villatakki. Neuletakit ovat minusta aina käytännöllisempiä kuin neulepaidat, joten päätin hankkia langat siihen. Koska mallitakki oli neulottu Lettlopista ja se tuntuu muutenkin olevan suosittu lanka islantilais(tyyppisissä)neuleissa, halusin kokeilla miltä sen neuletuntuma on. Olin joskus vuosia sitten jo hankkinut Lettlopia pari kerää ja tiesin sen olevan aika karkean tuntuista. Ja olihan se karhea neuloa ja valmis vaatekin on karhea. En voi pitää sitä ilman paksua aluspaitaa ja kaulan alueellakin täytyy olla jotain, ettei kaulus pistele. Lämmin se kyllä on!

Sain etusormeni lähes haavoille, kun minulla tuppaa olemaan tiukka käsiala ja karhea lanka hankasi sitä. Laastarilla siitä selvittiin.

Pääväri loppui kesken ennen kaarroketta. Ilmeisesti olin neulonut pituuteen hieman ylimääräistä, kun malli on kovin lyhkänen. En kuitenkaan viitsinyt alkaa tilailemaan yhtä kerää, vaan sovelsin muilla väreillä. Ei ehkä alkuperäisen veroinen lopputulos, mutta kelpaa.

Joulun aikaan minulle selvisi, että oululainen käsityöliike Somikki myy myös Lettlopia. Pakkohan se oli omin silmin käydä toteamassa ja samalla mukaan tarttui Islantilaisia neuleita -kirja ja kas kummaa, Lettlopia yhden paidallisen verran. Näin se muuttuu. Palaamme siis vielä asiaan neulepuseroiden tiimoilta.,

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Maja-villatakki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s