Koolausta

Lanka: Novita Nalle ja 7 Veljestä, Teetee Pallas ja Drops Karisma
Kool-Aid värejä: punainen, pinkki, sininen ja Mango
Ohjeita: täällä ja täällä

Miksikähän minulle tulee lankojen värjäämisestä mielikuva, jossa hipahtava mummeli sekoittelee pitkällä kepillä höyryävää rautapataa, jossa kiehuu sipulinkuorien ja sammalten keskellä villalankoja? Jostakin tällainen kuva on päähän muodostunut, mutta mursin sen mielikuvan täysin. Nykyaikana mummeli tilaa netistä juomajauhetta, sotkee sitä villalankoihin ja pistää paketin kahdeksi minuutiksi mikroon. Sen jälkeen vyyhdit kuivataan kerrostalon parvekkeella. Yay, ja näin tapahtui!

Testailin siis koolausta eli villalangan värjäämistä juomajauheilla. Homma oli hauskaa ja helppoa. Paitsi halutun värin ja lopputuloksen saaminen ei ollutkaan niin helppoa. Mutta aloittelijakin sai aikaan uniikkeja lankoja.

Lankoina oli valkoisia ja luonnonvalkoisia kerän loppuja. Aluksi langat vyyhditettiin ja kasteltiin kauttaaltaan kädenlämpöisessa vedessä. Sen aikana tehtiin pieniin kulhoihin väreistä ja vesitilkasta halutut väriyhdistelmät. Sitten vyyhdit laakeaan vatiin ja teelusikalla väriä haluttuihin osioihin. Sen jälkeen vyyhti mikroon muutamaksi minuutiksi. Lopuksi huuhtelu ja kuivaus. Kuivunut lankavyyhti sitten kerälle (prosessin tympein osuus).

Osan vyyhdeistä värjäsin kattilassa. Eli kiehuvaa vettä kattilaan ja sinne värijauhe. Sitten ujutin vyyhtiä hitaasti veteen, jotta sain aikaan liukuväriefektin. Pari minuuttia vyyhti uiskenteli vedessä ja sitten huuhteluun.

Varikas

Mango

Pinkki

Sininen

Kaikki

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s