Jääprinsessan huivi

Lanka: Baerenwolle BAERfoot Sock värissä Eisprinzessin
Malli: Reyna (ilmainen Ravelryssa), rankasti muutettu!

Olen kovasti viime aikoina miettinyt missä menee raja siinä, että rankasti muutetusta mallista tulee oma malli. Hyvin usein inspiroidun jostakin mallista ja lähden neulomaan sitä siinä uskossa, että seuraan tarkasti ohjetta. Kuitenkin monesti käy niin, että alan säveltämään omiani monestakin syystä. Voi nimittäin olla, että huomaan ettei malli sellaisenaan viehätä, tai sitten se ei sovi käsialalleni / langalleni tai sitten vaan luulen tietäväni paremmin kuin suunnittelija!

Joka tapauksessa tämä huivi on tästä dilemmasta malliesimerkki. Törmäsin ohjeeseen Ravelryssä, ihastuin ja päätin neuloa sen ihanasta Baerenwollen langasta. Jo aika pian kävi ilmi, että ilmeisesti käsialastani johtuen huivista olisi tullut kovin lyhyt mutta korkea ja sellaisesta huivista en pidä. Päätin sitten tehdä lyhennetyillä kerroksilla lisää pituutta. Lyhennettyjen kerrosten käännöskohtiin päätin tehdä reikiä. Ja lopuksi päähäni iski idea joustinneuleesta reunuksessa.

Aika kaukana lopulta oltiin alkuperäisestä mallista, mutta koska siitä lähdin, päätin tekijänoikeuksia kunnioittaen ilmoittaa sen malliksi. Mitä mieltä te olette, onko tämä enää Reyna vai onko tämä oma mallini?

Huivista tuli joka tapauksessa ihana, lanka on suosikkilankaani, suloisen pehmeää, ja tykkään tuosta jäänsinisestä väristä, jossa on siellä täällä värivaihteluita.

img_0546

img_0825

img_0827

img_0581

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s