Twists and Turns

Lanka: Handu Perussukkalanka
Malli: Twists and Turns, Tour de Sock -kilpailun etappi yksi, S-koko ja puikot 2.50 ja 2.25

Kesäkuun eka päivä pyörähti taas yksi sukkakisa käyntiin. Tällä kertaa etappeja on kuusi, joissa sukkaa neulotaan aina kymmenen päivää per etappi. Pisteitä kertyy sen mukaan missä järjestyksessä sukat saa valmiiksi. Nopein saa eniten ja siitä alaspäin vähenee pisteet kunnes 90 nopeimman jälkeen kukin etapin aikana sukat valmiiksi saanut saa yhden pisteen. Kisan lopussa eniten pisteitä saanut voittaa. Etapin viisi nopeinta oli suomalaisia, mikä on todella hyvä saavutus lähes 1200 osallistujan joukosta. Nopeimmat neuloivat sukat noin 11 tunnissa!

Minä lähdin mukaan asenteella ”kuhan neulon”. Edellisestä kisasta viisastuneena tiesin, että vaikka pystyn nopeaankin neulontaan, se ei tunnu kivalta. Tykkään neuloa nautiskellen ja tauotellen, en yhtäsoittoa niska ja hartiat jumissa. Vaikka neuloin pienimmän koon mukaan ja vaihdoin kantapään jälkeen pienemmät puikot, sain aikaiseksi 40 numeron jalkaan menevät sukat. Kuvista näkee kuinka sukan kärkeen jää runsaasti tilaa, vaikka mallina toimivan tyttären jalan koko on 38.

Huolimatta siitä, että kävin päivät töissä ja valmistelin tyttärenpojan kastejuhlaa leipoen, sain ihan mukavasti keskiviikkona iltapäivällä aloitetut sukat valmiiksi lauantaina puoliltapäivin. Malli on aivan ihana eikä teknisesti tullut mitään uutta opeteltavaa. Pitsi oli kohtalaisen helppo, joskin tarvitsi keskittymistä, muuten menivät rivit sekaisin.

Handun sukkalanka on kerrassaan mainiota neulottavaa, pehmeää mutta tiukkakierteistä. Onneksi minulla on sitä vielä toinenkin vyyhti!

IMG_5653

IMG_5649

IMG_5657

IMG_5656

IMG_5655

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s