Sock Madness round 1

Lanka: Drops Fabel ja Hjertegarn Stömåegarn Jacguard Magic
Malli: SlipStripeSpiral by Mylene Pijpers, puikot 2.25 mm

Epäröin aluksi osallistumisesta sukkahullutteluun, mutta mitä lähemmäksi kisan alku tuli ja mitä enemmän lueskelin osallistujien keskusteluja, sitä enemmän kiinnostuin…ja lopulta ilmoitin itseni kisaan periaatteella; eihän tässä mitään menetäkään.

Kahdet lämmittelysukat siis neuloin, molempien yhteyteen sattui vapaapäivä, joten päivissä laskettuina ne valmistuivat kahdessa päivässä. Nämä ensimmäiset varsinaiset kilpailusukat veivät pitemmän ajan päivissä laskettuna johtuen vähäisestä neulonta-ajasta, joka jää iltaunisuuden ja kokopäivätyössäkäynnin vuoksi 😉 Eli päiviä meni neljä, tunteja 16.

Ohje julkaistiin kahdelta yöllä Suomen aikaa ja minä aloitin neulomisen 14 tuntia myöhemmin töistä päästyäni. Neuloin noin viisi tuntia ja sain molemmat sukat kantapäihin asti tehtyä. Toisena päivänä saman verran neulontaa ja pääsin kantapäiden yli. Kolmas ilta: nelisen tuntia neulomista ja varret joustimeen asti tehtynä ja neljäntenä iltana sitten joustimet, päättely ja viimeistely. Yhteensä 16 tuntia, jota ei toki ole kellotettu sekuntikello kädessä vaan normaalit ruoka-, vessa- ja muut hengähdystauot sisältyvät aikaan.

Malli oli mukava neuloa, uudessa tavassa tehdä sukan kärki ja kantapää oli tarpeeksi haastetta, mutta itse mallineulos oli helppoa. Sukat aloitettiin siis kärjistä. Kantapää oli tomaattikantapää, jollaista olen joskus tehnyt kahdella viipaleella, mutta erilaisilla lyhennetyillä silmukoilla. Näihin piti opetella uusi tapa. Hieman haastetta toi myös 2.25 milliset puikot, jotka olivat sukkien suunnittelijan suosittelemat. Ne tuntuivat paljon ohuemmilta kuin normaalisti käyttämämi kaksipuoloset ja tuntivat rasittavan enemmän käsiäkin. Tottumiskysymys varmaan.

Kaiken kaikkiaan hauska puristus ja osa hauskuutta on toki nettiyhteisö, jossa yli tuhat neulojaa ympäri maailman tekee samanaikaisesti samanlaisia sukkia! Seuraavalle kierrokselle selvityneet jaetaan noin 40 neulojan ryhmiin ja sitten vasta varsinainen kisa alkaakin, kun hitaimmat tippuvat kierros kierrokselta kisasta pois!

sm1

Päivä #1

IMG_5133

Päivä #2

IMG_5136

Lyhennettyjen silmukoiden merkitsemiseen käytin suljettavia simukkamerkkejä.

sm4

Päivä #3

IMG_5137

Päivä #4

sm2

sm3

 

Advertisement

8 kommenttia artikkeliin ”Sock Madness round 1

  1. Hauskan näköiset! (: Minä en vielä näistä kilpailuista ole itse innostunut mutta on hauska seurata muiden osallistumista. Ja miun kädet ja ranteet rasittuu sitä helpommin, mitä pienemmät puikot ovat. Siksi neulon mieluusti aina vähän eri kokoisilla puikoilla, ettei rasitus ole aina sama. Mutta välillä se on lepuutettava käsiä, vaikka kuinka mieli tekisi jatkaa, puikkokoosta viis… 😀

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s