Lapin sukat

Lanka: Artesano Definition Sock Yarn (turkoosi) ja sekalaisia jämälankoja
Malli: kuvio (rav), puikot 2.5 mm, perussukka varpaista varteen

Tulipa tehtyä taas kirjoneulesukat, tällä kertaa Lapin sukkien kuviolla. Hyvät sukat tuli, vaikka kirjoneulekuviokerrassa täytyi neuloa viisi kerrosta kolmella värillä ja se meinasi välillä raivostuttaa. Mutta kun kuvioita oli ainoastaan neljä, se tarkoitti vain 20 ärsyttävää riviä.

Jalkaosassa neuloin 4 x 8 silmukan kuviokerran, varressa lisäsin yhden kuviokerran verran silmukoita lisää.

IMG_5102

IMG_5097

IMG_5094

IMG_5096

Kantapään lisäykset tein kahdessa osassa jalan alle, kuten oli Sock Madness -kisan toisen lämmittelykierroksen sukassa tarkoitus. Minähän niissä jätin sen tekemättä, kun sukista olisi tulleet liian isot. Näissä aloitin lisäykset aikaisemmin 🙂

IMG_5101

 

Advertisement

12 kommenttia artikkeliin ”Lapin sukat

 1. Tosi kauniin näköiset, vaikkeivat ihan perinteisissä väreissä olekkaan! Lapin sukista minäkin haaveilen, mutta tuo monen langan kanssa saikkaaminen on vielä jarruttanut ja niinpäs olenkin kutonut vain aina uusia teriä vanhoihin kauniisiin varsiin!

  Tykkää

  • Ei ollut ”perinteisiä” värejä, joten piti vähän luovia 😀 Kannattaa yrittää, tuossahan on kuitenkin aika vähän kirjoneuletta ja kolme väriä samanaikaisesti on vain viidellä kerroksella. Kyllä se jaksaa 😉

   Tosin mietin, että voisin nuo toteuttaa myös ilman kirjoneuletta, ihan vaan raidoilla. Ei ihan sama, mutta samantapainen toteutus.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s