Hempeilyä sukissa

Lanka: Artesano Definition Sock ja Artesano Hand-Painted Alpaca Blend
Malli: perussukka, 68 s, puikot 2.5 mm, kirjoneulekuvio täältä, sukkaosassa valepalmikkoa

Kirjoneuletta mieleni teki tehdä ja sen myös toteutin. Värikkäästä Artesanon alpakkalangasta tuli kiva kuvio luonnonvalkoisen sukkalangan seurana. Jotta ei sukkaosan neulominen olisi käynyt tylsäksi, tein klassista valepalmikkoa sukan päälle. Tuo valepalmikko tuo muuten myös sellaisen plussan sukkaan, että se saa sukan istumaan jalassa napakammin.

P.s. olisittepa nähneet armaan puolisoni ilmeen, kun könysin parvekkeelle villasukat jalassa, liukuri ja kännykkä kädessä. Katseesta saattoi hyvin lukea kysymyksen, että onkohan tuolla vaimolla kaikki muumit laaksossa…Mutta kun halusin kuvata sukat päivänvalossa ja parvekkeen betonilattia oli luminen ja kylmä…

art1

art5

art3

art4

 

Advertisement

4 kommenttia artikkeliin ”Hempeilyä sukissa

 1. Todella hienot sukat! 🙂 Itse olen vasta hiljattain päässyt neulomisen makuun ja oon jo saanut monet parit tehtyä, mutta tuo väriosuus näyttää jo paljon haastavammalta, että miten siitä selviäisin. 😛 Hih, joo, tiedän tunteen, mitä tulee tuohon valokuvaukseen. 😉

  Liked by 1 henkilö

  • Väriosuutta eli kirjoneuletta oppii vain tekemällä 🙂 Kannattaa aluksi valita kuvio, jossa ei ole pitkiä langanjuoksuja. Tärkeintä on pitää huoli ettei neuleesta tule liian tiukkaa ja että langat ovat aina samassa järjestyksessä sormella. Kirjoneule ei jousta yhtä hyvin kuin yksivärinen, joten silmukoita pitää lisätä reippaasti. Jos itse neulon normaalisti sukat vaikkapa 48 silmukalla, kirjoneuleeseen pistän 56 silmukkaa.

   Onneksi olemme menossa kevättä ja valoa kohti!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s