Venäläiset lehtisukat

Lanka: Regia Active
Malli: alkuperäinen malli täällä, 48 s, puikot 3 mm

Joku linkkasi pari päivää sitten Facebookin villasukkaryhmään venäläisen lehtikuvioisen pitsisukan kuvan. Ohje on venäjäksi, eikä se kieli valitettavasti oikein minulta taivu, mutta neuloin nuo ihastuttavat sukat kuvan perusteella. Ohjeesta ymmärsin sentään numerot, joten samalla silmukkaluvulla tein. Pitsikaavio oli selkeä, mutta kantapään ja kärkikavennukset jouduin soveltamaan omasta päästäni. Lehtikuviota piti neuloa myös yksi mallikerta enemmän, että sain sukkiin tarpeeksi pituutta.

Venäläiset lehtisukat

Venäläiset lehtisukat

Venäläiset lehtisukat

Venäläiset lehtisukat

Venäläiset lehtisukatOhjetta en voi tekijänoikeussyistä kokonaan esille laittaa, mutta koska kantapää ja kärkikavennus ovat itse soveltamiani, tässä muutamia summittaisia ohjeita:

Kantapää: (tähdin merkittyä toistetaan 7 kertaa):
Nurjalla ensimmäinen s nurin neulomatta, sen jälkeen *1n, 2 nostetaan neulomatta lanka työn takana*, 1 o
Oikealla ensimmäinen s nurin neulomatta, *1 n, 2o*, 1n, 1o
Neuloin kantalappua 24 kerrosta ja poimin reunoista 12 + 1s. Jaoin silmukat siten, että sukan päällipuolelle 30s ja alapuolelle loput, josta kaventelin joka toinen kerros silmukoita, kunnes jäljelle jäi 18s.

Sukan kärki:
Aloitin kavennukset, kun olin neulonut viidennen mallikerran viisi ensimmäistä kerrosta. Puikoilla oli alapuolella 20 s ja päällä 28s. Kaventelin päältä joka kerros ja alapuolelta joka toinen (alussa pari kertaa välikerros), kunnes molemmilla puolilla oli 10s. Silmukoin ne tämän ohjeen mukaan.

Nauhojen neulotut lehdet ovat täältä, tosin ohjeesta poiketen aloitin viidellä silmukalla ja lisäsin kolmeentoista silmukkaan, jonka jälkeen aloitin kavennukset.

Nyörit on tehty virkkaamalla ketjusilmukoita, ja niihin sitten piilosilmukat.

Advertisement

8 kommenttia artikkeliin ”Venäläiset lehtisukat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s