Suuri Käsityö -lehden sukkalankatesti

Suuri Käsityö -lehti etsi syksyn villasukkalangoille testineulojia ja innostuin minäkin ilmoittautumaan mukaan. Sain ensin postitse kolme lankakerää ja myöhemmin kaksi lisää, joista sain neuloa sukat itse valitsemallani mallilla.

Testattavana oli useita lankoja, joista minulle tuli testattavaksi Regia Digital Color, Austermann Step ja Austermann Hand-Painted, Onion nettle Sock Yarn ja Rico Suberba Bamboo -langat. Ensimmäiseksi mainittu oli sport-vahvuutta ja loput fingering-vahvuutta.

Avattuani ensimmäisen kirjekuoren ensireaktio oli järkytys. Ihan hirveän värisiä pätkävärjättyjä lankoja! Ensireaktio ei ole muuksi muuttunut ja ruman värisistä langoista valitettavasti ei tule kuin rumia sukkia. Onneksi yhdet langat olivat yksivärisiä. Värien rumuutta kompensoi kuitenkin lankojen laadut. Kaikki viisi lankaa ovat mielestäni sukkalankojen aatelia.

Sain neulottua kolmet sukat pikavauhtia yhteensä kuudessa päivässä sekä lähetettyä kuvat ja arvostelut toimittajalle. Nuo ohuet sukkalangat olivat minulle haasteellisia, kun en ihan niin ohkasta lankaa ole tottunut neulomaan. Tottuhan sitä kuitenkin sen verran, että sukat tulivat valmiiksi. Ja tottuminen jatkui niin, että olen nyt usemmatkin ohuet sukat saanut puikoille.  Niin sitä vaan oppii uusille tavoille ja nyt paksummasta langasta neulominen tuntuu jopa hassulta.

Sukkalankatestin tulokset julkaistaan lokakuun loppupuolella ja tulen esittelemään myös täällä blogissa neulomani sukat.

On se muuten vaan jännää miten langoissa tuo väri on ainakin itselle lähes se tärkein elementti. Väri inspiroi valitsemaan nätin mallin ja mieluisan värisiä sukka katsoo ja neuloo mielellään vaikka ne olisivat perussukat vähemmän laadukkaasta langasta. Lankojen laadukkuuskaan ei auta, jos väri on epämiellyttävä.

Muutenkin koen pätkävärjätyt langat ongelmallisina mallien suhteen, kun väreihin helposti uppoaa hienot pitsi- ja pintaneuleet. Varmasti pätkävärjätyt langat ovat unelma heille, jotka nimenomaan haluavat neuloa perussukkaa ja saada samalla elävyyttä väreistä.

P.S. Laskin saamieni lankojen yhteishinnaksi katukaupassa 62,30 euroa. Ei siis ihan halvimmasta päästä sukkalankoja.

langat

Testilangat

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Suuri Käsityö -lehden sukkalankatesti

  1. Kyllä varmasti tuli testipaketti oikeaan osoitteeseen, kun sulle tuli. 🙂 Joitakin vuosia sitten taisi olla muotia neuloa pitsisukkia pätkävärjätystä langasta, mutta ei niistä kauniita sukkia tullut. . .

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s