Mausteiset Väinämöiset

Lanka: Väinämöinen Sport, väri Mauste
Malli: Tiina Kuu: Aallonmurtaja (muokattu), 52 s, puikot 3 mm

Olen lukenut muista blogeista kehuja Väinämöinen-langasta, joten tilasin mielenkiinnosta pari vyyhteä testattavaksi. Ensimmäinen reaktioni oli, että lanka on karheaa, olin odottanut paljon pehmeämpää. Näin ollen myöskään neulomistuntu ei ollut viimeisen päälle miellyttävä. Neulejäljessä ei ole kuitenkaan moitittavaa, sitä tuli tasaista. Mielestäni lanka on hintaansa nähden yliarvostettua, toki käsinvärjättyä lankaa ei voi ihan verrata hintansa puolesta markettilankoihin.

Sukat neuloin varpaista varteen ja otin Tiina Kuun Aallonmurtaja-sukista mallikuvion. Malli sopii mielestäni hyvin tähän lankaan. Langan väristä tykkään tosi paljon, langassahan on useita ruskean ja oranssin sävyjä. Muutama tosi vaaleakin kohta langassa on, nopeasti katsottuna saattaa näyttää huolimattomalta värjäykseltä, mutta päätin kuvitella, että ne ovat vaniljaa 😉 Mauste on siis hyvin kuvaava nimi langan värille. Lankaa kului näihin sukkiin 77 g.

Väinämöinen MausteVäinämöinen Mauste

Väinämöinen Mauste

Väinämöinen Mauste

Väinämöinen Mauste

Väinämöinen Mauste

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Mausteiset Väinämöiset

  1. Kauniit sukat! Tosiaan älyttömän hyvin sopii tuo malli tuohon lankaan. 🙂

    Itse ostin viime viikonloppuna elämäni ensimmäisen kerran käsinvärjättyä lankaa ja hinta kyllä hieman hirvitti (19 euroa eli 120 mk, jos markoissa saa vielä laskea :o), varmastikaan ikinä käsinvärjätyssä langassa ei hinta-laatu-suhde ole kohdillaan…

    Liked by 1 henkilö

    • Tokihan käsityöläinen tarvitsee työlleen palkkaa ja sikäli korkeampi hinta käsinvärjätylle on oikeutettu. Mutta näin lankojen suurkuluttajana on merkitystä maksaako sukkapari 20 euroa (esim. Väinämöisestä) vai 8 euroa (esim. Regiasta) vai ostaako marketista vaikkapa Nallea, jolloin sukille tulee hintaa noin 4 euroa.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s