Sydänsukat Magic Loop -tekniikalla

Lanka: Novita 7 Veljestä
Malli: sydän, twist or not
Tekniikka: tiimalasikantapää, Magic Loop

Nämä vaatimattoman näköiset tavissukat kaipaavat vähän pitemmän selityksen. Sukissa on käytetty minulle kahta ihan uutta tekniikkaa, joista varskinkin toinen on hyvin mullistava. Ensi se vähemmän mullistava tekniikka: tiimalasikantapää. Olen tehnyt iän kaiken sukkani perinteisellä vahvistetulla kantapäällä, mutta halusin oppia toisenkin yleisen tavan. Tiimalasikantapää on minusta helpompi ja nopeampi neuloa, mutta en ainakaan näitä ensimmäisiä kantapäitä saanut tehtyä ilman reikiä, vaikka ohje olikin hyvä ja ymmärsin hyvin idean. Ehkäpä toisella kertaa jo tulee ilman reikiä.

Se mullistava tekniikka on nimeltään Magic Loop ja siinä neulotaan sukkapuikkojen sijaan pitkällä pyöröpuikolla. Pyöröpuikoilla voi neuloa joko yhtä sukkaa kerrallaan mutta myös kaksi sukkaa rinnakkain onnistuu! Mahtava idea neulojalle, jolla on toisen sukan / lapasen syndrooma (ensimmäinen neulos luonnistuu hyvin, mutta toisen aloittaminen onkin tympeää).

Harjoittelin aluksi yhtä sukanvartta ja kun hoksasin idean, pistin puikoille kaksi sukanvartta. Alussa homma oli kieltämättä sekavaa ja langat ja puikko oli sotkulla, mutta siitä se muutaman kerroksen jälkeen lähti sujumaan. Pyöröpuikoilla on miellyttävämpi neuloa kun kädet eivät väsy niin helposti.

En ole kuitenkaan vielä valmis heittämään sukkapuikkojani roskiin, näitä kahta tapaa neuloa tulen käyttämään molempia eri neuleissa.

Olin selvittänyt etukäteen minkä valmistajan puikoissa kaapeli on tarpeeksi notkea tähän tekniikkaan. Tilasin Addin pyöröpuikot enkä ole pettynyt. Kaapeli on huomattavan paljon helpompi käsitellä kuin vaikka Novitan ja Prymin valmistamissa pyöröpuikoissa. Tämä on siinä mielessä tarvikelaji, että jos yrittää neuloa liian kankeakaapelisilla puikoilla, ei siinä mene kuin hermot koko tekniikkaan.

Tarkoitus on kokeilla vielä muidenkin valmistajien pyöröpuikkoja.

Omalla kohdallani tämä tekniikka ei tule olemaan käytössä usempaa väriä vaativissa neuloksissa. paitsi tietenkin jos tekee yhtä kerrallaan. Sen verran noiden lankojen selvittely vie aikaa ja hermoja, sillä tuossahan kumpikin neulos vaatii omat lankakeränsä. Jos käytät yhteen sukkaan kolmeä väriä tarkoittaa se kuutta lankakerää ja isoa lankasotkua.

Tuossa pari postausta alempana on pojan lapaset, jotka tein näiden sukkien jälkeen pyöröpuikoilla yhtäaikaa. Olipa mukava, kun tiesi ihan varmasti, että peukalon lisäyksen ja kärjen kavennukset tulevat justiinsa samoilla kierroksilla.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s