Inspiraatio iskee

Olen aina elänyt käsitöihin liittyen inspiraatiokausien varassa. Välillä saattaa olla pitkiä jaksoja, jolloin mikään ei inspaa. Sitten yht’äkkiä iskee ja se on menoa. Saattaa mennä viikkoja, jolloin olen tuotteliaampi kuin viimeiseen kahteen vuoteen.

Inspiraation sytyttää ehkä jonkun käsityön näkeminen lehdessä tai jonkun tuttavan tekemänä ja nykyään etenkin internetissä. Internet onkin kultakaivos käsitöiden tekijälle. Paitsi malleja, löytyy paljon myös teknisiä ohjeita videoineen. Tietenkin myös aiheeseen liittyviä blogeja.

Olen jo nuorena tyttönä harrastanut keikenlaisia käsitöitä. Suvussani on paljon käsityön taitajia. Teini-ikäisenä ompelin paljon vaatteita ja ensimmäinen ammattinikin oli mallipukineiden valmistaja. Ompelemista tein päivittäin lähes kolmikymppiseksi. Sitten se ei vaan tuntunut enää mielekkäältä. Nyt ompelemisen aloittamiseen on kynnys, kun ei ole oikein koneita eikä muitakaan tarvikkeita. Eikä tilaa!

Olen käynyt läpi ompelemisen lisäksi ristipistokausia, virkkaus- ja neulomiskausia sekä korujen valmistamista. Neulomiskausi iskee yleensä parin vuoden välein ja viimeisin tämän vuoden helmikuussa. Tunsin jo pitempään syyhyä sormissani, mutta ei ollut lankoja eikä se kuuluisa inspiraatio iskenyt. Yritin vähän virkatakin, kun siihen oli välineet, mutta en saanut suuria aikaiseksi. Niimpä sitten aloin kutoa sukkaa. Ja niitähän on nyt sitten menossa ainakin kymmenes pari (myöhemmin laskettuna 15 paria valmiina + parit lapaset).

Ensimmäistä kertaa olen löytänyt myös Facebookin neulomisryhmät ja kahteen olen liittynytkin. Ryhmistä saa kyllä niin paljon inspiraatioita, että olen jo poikennut periaatteestani yksi työ kerralla loppuun ja sitten vasta uusi alulle. Ei vaan malta olla kokeilematta uusia kuvioita ja tekniikoita.

Tässä blogissa pidän päiväkirjaa tekemistäni töistä lähinnä itseäni varten, kun joskus aikojen päästä inspiraation kadottua ja seuraavaa odotellessa jo tehdyt työt tahtovat jäädä unholaan. Toki muutamat tekoset jäävät omiakin varpaita ja sormia lämmittämään, mutta suurin osa töistä lähtee maailmalle.

Lisäksi löydetyt hyvät sivustot, linkit ja vihjeet jäävät näin talteen ja niistä pääsee joku sivustolle eksynyt lukijakin hyötymään.      

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s