Villasukkien kestävyysvertailu

Olen julkaissut blogissani kuvia pesemättömistä ja käyttämättömistä villasukista, jotka varmasti ovat valmistumisen ja viimeistelyn jälkeen parhaimillaan. Mutta entäs muutaman pesukerran ja käytön jälkeen, miten sukille käy?

Tässä muutamien sukkien kuvat ennen käyttöä ja parin pesukerran jälkeen. Keskimäärin kaikki sukat ovat säilyneet käyttökelpoisina, havaittavissa on nukkaantumista kaikissa ja venähtämistä joissakin sukissa.

Parhaiten on säilyneet Regian 6 ply.stä tehdyt sukat, niissä ei juurikaan ole nukkaantumista ja ne ovat yhtä timakat kuin uutena. Austermann Step 6 -langasta tehdyt sukat ovat eniten venähtäneet ja myös yllättävän paljon nukkaantuneet. Maija ja Teetee Pallas -sukat ovat ”ihan OK”. Squircle-sukat on tehty Nallesta ja Maijasta ja ne on pesty kerran, muutama nyppy näkyy olevan, mutta ei venymistä.

Valkoisista seiskaveikka-sukista minulla ei ole ennen kuvaa, ne tein tämän vuoden helmikuussa heti ensimmäisten sukkien joukossa, kun tämä inspiraatio neulomiseen iski. Mutta olen seiskaveikasta tehnyt paljonkin sukkia ja ne ovat kestäneet pesut suht’ hyvin, ainostaan nukkaantuminen on runsasta.

Pesen villasukat normaalin pyykin joukossa 40 asteessa tavallisella pesuaineella. Käytän villasukkia kotona joka päivä ja meillä on laminaattilattiat. Yleensä käytän samoja sukkia viikon, ja sitten laitan ne pesuun. Minulla on niin monet sukat, että yhdille ja samoille ei varmasti tule pesukertoja kuin korkeintaan kerran parissa kuukaudessa. Tämä siis taustatietona sukkien kohtelulle.

Olisi kiva kuulla, millaisia kokemuksia teillä on eri villasukkalankojen kestävyydestä käytössä.

Regia 6 ply

Olga-sukat

Regia

Austemann Step 6

Step

Austermann Step

Maija

Kolmen suklaan sukat

Maija

Teetee Pallas

Teetee Pallas

TeeTee Pallas

Nalle / Maija

Squircle

Squircle

7 Veljestä

7 Veljestä

6 kommenttia artikkeliin ”Villasukkien kestävyysvertailu

  1. Mulla on ainakin uudemmat 7 veljestä sukat alkaneet ikäänkuin huopua pesussa, osa sukista on kutistunut niin, etten tahdo saada niitä enää jalkaan… 😦 Tavallisessa pyykissä 40 asteessa olen minäkin niitä pessyt, tietysti koneissa ja ohjelmissa voi olla eroja. Muista langoista mulla ei vielä ole kokemusta.

    Liked by 1 henkilö

  2. Olenpa samaa mieltä tuosta 7 veljestä langasta eli kestää hyvin pesua, mutta voi kuinka nopeasti se nukkaantuukaan! Täytyypä hakea tuota Regia lankaa ja tehdä siitä kerrankin itselle sukat ja katsoa pysyvätkö ne siistimpänä….
    Kudoin eka kertaa sukkia tuosta norjalaisesta MAIJA langasta ja olipas miellyttävän oloinen lanka kutoa!

    Tykkää

    • Kannattaa ehdottomasti testata Regiaa, se on ehdottomasti suosikkisukkalankani, vaikka hiukkasen seiskaveikkaa kalliimpaa onkin. Maija on myös erittäin hyvä sukkalanka.

      Tykkää

  3. Olipas hauska ja mielenkiintoinen vertailu! Ei sitä itse ikinä ole niin kaukaa viisas että tajuaisi ottaa jo ennen hyvät lähikuvat ja sitten vielä jälkeen..

    Regian sukat ovat minulla kestäneet myös hyvässä kuosissa. Yhdet fluoromania-sukat heitin vahingossa 50C pesuun (!) ja niistä hieman haalistui väri, mutta eivät huopuneet tai kutistuneet juurikaan.

    7 veikan jotkut tietyt värit ovat mielestäni kärkkäämpiä huopumaan. Esim. luonnonvalkoinen ja harmaa ovat jo neuloessa ”höttöisempiä” kuin esim.kirkkaammat värit, ja pesukoneessa käyttäytyvät sen mukaan.

    Tosi kiva blogi sinulla muuten, olen ehkä (?) joskus aiemminkin kommentoinut samaa 🙂

    Tykkää

    • Kiitos palautteesta! 7 veikan eri väreissä on muitakin eroja, esim. toiset tuntuu karheammilta ja toiset paksummilta. Sama juttu Nallessa. Regia on tasapaksulaatuista joka värissä.

      Tykkää

Jätä kommentti